SPORT EN HYPNOSE

WAAROM IEDERE SPORTER ZICH ZOU MOETEN VOORBEREIDEN MET HYPNOSE!

De prestatieverschillen tussen twee topsporters is voor slechts 20% afhankelijk van de fysieke kwaliteiten van deze topsporters en voor 80% psychisch. De training en voorbereiding kunnen perfect zijn geweest, het lichaam in topconditie en de omstandigheden ideaal….. En dan komt het toch aan op ‘de vorm’, dat bepalend is voor winnen of verliezen. Hoe graag had jij die belangrijke wedstrijd gewonnen?

De psyche is de meest bepalende factor in het leveren van een (top)prestatie.

En natuurlijk moet je zorgen dat je in topconditie bent en over alle vaardigheden beschikt om een (top)prestatie neer te zetten om je kansen zo groot mogelijk te maken. En ook dit is makkelijker als je jezelf voorbereid met behulp van hypnose.

sport en hypnose

Degene met de grootste mentale kracht, die wint. Het gaat niet alleen maar om talent, tactiek en fysieke mogelijkheden. Mentale kracht geeft je de power om te winnen. Dat kan je ook heel goed trainen. Hoe zou jij presteren als je die power had?

Ontspanning

De eerste vaardigheid die een sporter zich eigen dient te maken is die van hoe hij zich “echt” kan ontspannen. Je kunt jezelf voorstellen hoe het is om ontspannen elke uitdaging aan te gaan.

Mentale Blokkades

Soms zijn er “mentale blokkades” in de sporter, te denken aan faalangst, overtuigingen dat hij iets niet kan, bepaalde tegenstanders die verhinderen dat de sporter in zijn meest vermogende staat terecht komt of oude blessures, die in bepaalde situaties de concentratie kunnen verstoren. Deze dienen opgespoord en opgelost te worden. Hoe heerlijk zou het zijn om geen angsten of blokkades te ervaren?

Vaardigheden versterken

Dan zijn er bepaalde vaardigheden/stemmingen die versterkt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld concentratie, zelfvertrouwen, energie, stress- en pijnbeheersing.

Nieuwe technieken aanleren

Nieuwe vaardigheden/technieken kunnen sneller aangeleerd worden mbv hypnose en bestaande technieken kunnen snel verbeterd worden.

De Flow

Dan uiteindelijk gaat het erom de sporter in “in de Flow” te krijgen voor een maximale prestatie.

In ‘De Flow’, in ‘De Zone’, ‘Jezelf laten gaan’ of in ‘De Cocon’, het zijn allemaal beschrijvingen van een ervaring van (top)sporters tijdens een topprestaties. Deze toestand kun je trainen om deze op de juiste momenten te ervaren.

Stel je zelf voor dat je elke wedstrijd op je best bent, in zeer korte tijd je technieken kan verbeteren, nieuwe aanleren en vol zelfvertrouwen in de wedstrijd staat.

Dit alles is simpel te bereiken met hypnose.

Hypnose:

  • overwint je twijfels en geeft meer zelfvertrouwen
  • helpt je bij het aanscherpen van je vaardigheden of een techniek
  • helpt je de intense focus te vinden die je bij je sport nodig hebt
  • verwijdert jouw faalangst
  • helpt je sneller te herstellen van blessures
  • maakt het verschil tussen het winnen van een gouden medaille en verliezen
  • laat je presteren in ‘De Flow’

Bel voor een afspraak nu: 06-41346479

of mail nu naar :   info@hypnosecentrummidden-nederland.nl