Hypnosecentrum Midden Nederland

Snelle blijvende veranderingen met behulp van hypnose

HYPNOSE EN PIJNDe meeste mensen denken bij pijn aan iets wat puur lichamelijk is. Het tegendeel is juist waar. Pijn is een waarschuwing van het lichaam dat er iets niet in orde is en stuurt een prikkel via de zenuwbanen naar de hersenen. Daar wordt het signaal omgezet naar de (juiste?) interpretatie en reactie. Deze interpretatie en reactie zijn dus acties van de hersenen en als zodanig te beïnvloeden. Onder hypnose zijn er dus diverse methodes om op dit proces in te grijpen en de pijn te verlagen, houdbaar te maken, te veranderen of volledig te laten verdwijnen.HYPNOTHERAPIE EN PIJNPijn is zeer vervelend. Er zijn verschillende soorten pijn en met hypnotherapie en hypnose kan je veel doen aan pijn. Echter pijn heeft een duidelijke functie. Dat is belangrijk om te beseffen want anders kan je met hypnose dingen gaan doen die dan niet goed zijn.


Met hypnose kan je namelijk de pijn verdoven of zelfs uitschakelen. Het signaal komt uit het brein vandaan en met hypnose kan je dat als het ware onderscheppen en afleiden zodat iemand niets voelt. Je kan je voorstellen dat dat niet altijd handig is. Bij een migraine is het prima om de pijn uit te schakelen zodat je weer kan functioneren. Bij een hersentumor natuurlijk niet en hoe weet je of het goed is om te verdoven of niet…


De beste manier om te helpen met pijn, is dat er al een traject is afgelegd bij de huisarts en/of specialisten. Ook zijn er evt. al scans gemaakt om uit te sluiten dat er iets ernstigs aan de hand is waardoor die pijnprikkel er is. Het is niet de bedoeling iets te gaan verdoven wat juist een signaal is om direct actie te ondernemen!


Hypnose Hypnotherapie bij pijn