Hypnose en hypnotherapie

Snelle blijvende veranderingen met behulp van hypnose

Wat is moderne hypnotherapie / hypnose?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten, maar ook voor prestatieverbetering. De cliënt wordt in een trance gebracht, zodat er gemakkelijker contact kan worden gemaakt met het onderbewustzijn zonder dat het rationele denken dat contact verstoort.


Werkwijze moderne hypnotherapie

Er wordt allereerst een communicatielijn opgezet tussen de therapeut en het onderbewustzijn van de client. Aan de hand van deze communicatie krijgt de client meer inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden en worden er aanpassingen gemaakt direct in het onderbewustzijn van de cliënt. Door deze aanpassingen wordt de manier waarop zaken worden ervaren en hoe daarop te reageren veranderd. Door deze werkwijze komt de oplossing geheel vanuit de cliënt zelf en is daardoor passend en blijvend. Er wordt bovendien gewerkt met alle soorten van hypnose en therapie waarbij trance gebruikt wordt zoals o.a. NLP, regressie, visualisatie en I.E.M.T.


Hoe wordt een hypnosesessie ervaren?

Een hypnosesessie wordt eigenlijk altijd als erg prettig ervaren. Je maakt de hele sessie gewoon mee en behoudt ten aller tijde zelf de controle. Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijk relaxte staat. Je bent ontspannen en tegelijkertijd heel gefocust.


Wat is het verschil met klassieke of "oude" hypnose?

In de klassieke hypnotherapie werd de cliënt in trance gebracht met bepaalde vaste rituelen zoals het staren naar de vlam van een kaars of een slingerend zakhorloge. De hypnotherapeut gebruikte dan directe suggesties om de onbewuste geest te sturen. Daarna werd er een tijd lang gebruik gemaakt van zogenaamde conversationele hypnose, waarbij de beleving van de cliënt werd gebruikt als leidraad om hypnose te creëren. Dit werkte heel goed, maar was ook tijdrovend. In dezelfde tijd werd er ook met meer directere vormen van hypnose gewerkt, waarbij de cliënt nauwgezet de instructies opvolgde van de hypnotherapeut. Ook dit werkte goed en was een stuk sneller. In de moderne hypnotherapie wordt er van alle soorten hypnose gebruikt gemaakt en wordt alles afgesteld op de wensen, denkwijze en persoonlijkheid van de cliënt en zodoende maatwerk.


Hypnose hypnotische klok