Hypnose en hypnotherapie

Snelle blijvende veranderingen met behulp van hypnose

Hypnose en pijn

Pijnbestrijding door hypnose

De beste manier van pijnbestrijding

Chronische pijn

Een steeds groter aantal mensen lijdt aan chronische pijn, of steeds terugkerende acute pijn. De meest voorkomende plekken zijn de onderrug, nek, schouders, hoofd of benen.

Vaak hebben zij alle manieren van behandelingen al geprobeerd om enige verlichting van hun pijn te vinden . Toch heeft voor hen niets gewerkt. Ze leven min of meer met een constante pijn en/of de angst voor hun volgende pijn aanval. Meestal beperken ze hun leven en levensstijl op vele manieren om de pijn zoveel mogelijk te vermijden.


BELANGRIJK

Een hypnotherapeut is geen arts, dus als je pijn of pijn gerelateerde problemen hebt die je graag zou willen oplossen met hypnose en hypnotherapie, consulteer dan eerst je dokter of medisch specialist om je ervan te verzekeren dat het geen probleem is dat een onmiddellijke medische zorg vereist. Deze pagina is enkel voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging van degelijk, medisch advies. Daardoor is het essentieel dat ALLE pijn symptomen grondig medisch onderzocht zijn, om de mogelijkheid uit te sluiten van een serieuze onderliggende kwaal.

Pijn is onder te verdelen in twee groepen

Chronische pijn:

als pijn langer dan zes maanden aanhoudt wordt er gesproken van chronische pijn. Deze heeft geen waarschuwingsfunctie meer en veroorzaakt vooral stress. Chronische pijn is, via de reguliere weg, vaak moeilijk tot zeer moeilijk behandelbaar, omdat er geen lichamelijke oorzaak (meer) voor te vinden is of omdat de oorzaak niet weg te nemen is.

De resterende behandelwijzen zijn dan pijnstillende medicijnen (die vaak slecht helpen) of een zenuwbehandelingAcute pijn:

is een signaal van het lichaam om te laten weten dat er iets mis is en er actie ondernomen moet worden. We voelen acute pijn omdat zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden en/of beschadigd raken. Op dat moment wordt er een sinaal via de zenuwen aan de hersenen doorgegeven. Deze pijn wordt meestal als scherp beschreven. Goed voorbeeld hiervan is het stappen met je blote voet op een 'Lego-steentje'. Acute pijn is heel nuttig, het laat je weten dat je je voet van dat steentje af moet halen. Bij een verwonding wordt er weer een signaal afgegeven aan de hersenen om direct te reageren en zolang de wond nog niet is hersteld blijft de plaats van het letsel pijnlijk, zodat er zo min mogelijk contact wordt gemaakt en de genezing sneller en beter verloopt.

Pijnstillers als paracetamol zijn meestal afdoende bij acute pijn.


Hypnose, hypnotherapie en pijn


Met hypnose en hypn hypnose, hypnotherapie en pijnbestrijding otherapie

kunnen we via jouw onderbewustzijn op meerdere manieren ingrijpen op het signaal, de emoties ervan verwijderen en ervoor zorgen dat de pijn teruggedraaid wordt of zelfs uitgeschakeld, waarna je weer meer in staat zult zijn te genieten en vrij te zijn.Stel hier uw vraag