Hypnose en hypnotherapie

Snelle blijvende veranderingen met behulp van hypnose

Angst, fobie en hypnose


Een angst is heel natuurlijk. Er zijn heel veel verschillende soorten angsten. En waarschijnlijk heeft iedereen wel eens bepaalde angsten (of gehad). Niet elke angst is even sterk en de ene is meer storend dan de andere. Angst is echter een natuurlijke reactie op dreigend gevaar. Angst voelen in dergelijke situaties is volkomen normaal. De schrik die je ervaart, zorgt ervoor dat je wegvlucht of jezelf (of iemand anders) verdedigt om aan het dreigende gevaar te ontsnappen. Maar wanneer je voortdurend angstig bent zonder dat er een duidelijk gevaar dreigt is er meer aan de hand.


Verschil angst en fobie

Wanneer er sprake is van een extreme en irrationele angst voor bijvoorbeeld een dier, een persoon, een plaats of een bepaalde situatie, spreekt men over een fobie. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust. Bekende voorbeelden zijn spinnenfobie, hoogtevrees en sociale fobie. Een op de vijf mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met niet reële angsten zoals hoogtevrees boven op een ladder of een benauwd gevoel in de lift. Bij 1 op de 10 mensen breidt deze angst zich uit tot een fobie. Mensen die aan een fobie lijden, zullen er alles aan doen om die bepaalde situatie te vermijden. Dit vermijdingsgedrag is het ontlopen van situaties waarin de angst tot uiting zou kunnen komen. Vermijding kan op de lange termijn voor verergering zorgen. Dit gedrag houdt de fobie in stand. Het centrale thema bij alle fobieën is: controle.

Bij veel mensen met een fobie is er sprake van schaamte. Gevolg hiervan is dat noodzakelijke behandeling vaak wordt uitgesteld.


hypnose angst fobie


Angst

Angst is algemener dan een fobie en is een emotie veroorzaakt door een waargenomen of beleefde bedreiging. Dit leidt tot een vermijding of ontwijking daarvan. Angst is echter een natuurlijke reactie op dreigend gevaar. Angst voelen in dergelijke situaties is volkomen normaal. De schrik die je ervaart, zorgt ervoor dat je wegvlucht of jezelf (of iemand anders) verdedigt om aan het dreigende gevaar te ontsnappen. Er zijn mensen die voortdurend angst hebben om hun naaste te verliezen, om ontslagen te worden op het werk of om financieel aan de grond te zitten. Angst kan, bij een confrontatie met die situatie of juist een ontwijking daarvan, (een vecht-of-vluchtreactie) tot gevolg hebben. Bij extreme vormen van angst kan bevriezing optreden: men is dan als het ware ‘verlamd door angst’. Maar wanneer je voortdurend angstig bent zonder dat er een duidelijk gevaar dreigt loop je vast in je leven.


Op dat moment wordt je leven beheerst door emoties die je maar niet van je af kan zetten. Door gebruik te maken van hypnose kunnen we die emoties aanpakken en is het een erg doeltreffend middel om weer de baas te zijn over jouw eigen emoties en gevoelens, om weer volledig vrij te zijn van binnen en heb je de mogelijkheid terug om weer helemaal jezelf te zijn zonder medicatie.


Overwin je angsten of fobie met hypnose

Ervaar al na 1 sessie het verschil en

meestal zijn er 2-3 sessies nodig om je angst of fobie te overwinnen


Hypnose hypnotische klok

Stel hier uw vraag