Hypnose en hypnotherapie

Snelle blijvende veranderingen met behulp van hypnose

De Emotionele Eter

De emotionele eters eten omdat ze een emotie willen verdoven of omdat ze er juist een goed gevoel door willen krijgen. Dit maakt het juist zo moeilijk voor hen om af te vallen en op dat gewicht te blijven, ondanks dat deze emotionele eters juist de mensen zijn die de meeste pogingen doen om af te vallen. Hierdoor horen de meeste mensen met overgewicht juist bij de categorie van emotie-eters.

Het jojo-effect

hypnose, de emotionele eter en afvallen Ze doen iedere keer een nieuwe poging om af te vallen, maar vallen steeds terug naar hun oude gewoonte en gewicht (of nog zwaarder).

Want soms is de emotie even een tijdje weg (of op de achtergrond) en lijkt alles goed te gaan. Ze gaan dan op dieet en vallen goed af, totdat de emotie er ineens weer is en het automatische antwoord van hun lichaam gelijk weer begint: ETEN, en het gewicht zit er zo weer aan en de frustratie begint opnieuw. Dit voelt iedere keer meer en meer als falen en maakt ze steeds meer onzeker.

Eten en emoties

Het kan ook anders, want eten zou je moeten doen omdat je honger hebt en niet om je een goed gevoel te geven. Daar gaat het dus mis. Als je gefrustreerd bent of troost zoekt, als je verdrietig bent of boos en je pakt dan naar eten, weet dan dat dat ook anders kan. Soms zijn deze emoties heel bewust aanwezig, maar soms ook volledig onbewust en weet je niet eens de echte reden hiervoor.

Hypnose, eten en emoties

De oplossing zit 'm dus ook niet in nog een dieet, afslankpillen of een maagband. De oplossing zit in het aanpakken van die emoties, die ervoor zorgen dat je steeds grijpt naar snoep, snacks en (teveel) eten.

Deze emoties zijn ergens in je leven, door bepaalde gebeurtenissen, ontstaan en zijn als een herinnering opgeslagen in jouw geheugen. Deze herinneringen vormen de basis van een blauwdruk waar je de rest van je leven automatisch op reageert. Deze blauwdrukken zitten echter goed opgeslagen in jouw onderbewustzijn en daar kun je met je bewuste geest heel moeilijk bij. Gelukkig is dit probleem op te lossen met hypnose.

Hypnose en gewicht verliezen

Tijdens een hypnosesessie wordt juist het onderbewustzijn aangesproken en kan de herinnering, die de blauwdruk vormt, aangepast worden en ontstaat er nieuw, onbewust gedrag. Dan wordt het afvallen heel eenvoudig, omdat je niet alleen hoeft te rekenen op je wilskracht, maar je brein stuurt je als “vanzelf”. Dan wordt je niet langer gestuurd door die emotie en lukt het je wel: gewicht verliezen.

Hypnose hypnotische klok

Stel hier uw vraag